Har haft en bakdag, är inte så förtjust i att baka egentligen men när jag börjar så är det riktigt kul! Prövade ett nytt recept som blev så gott!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg9jQBfIU9d9DoBR0ZF-evVEjIl5Q-p2_H6KAD_TGtnPq9FVlEUkkgZV8kfEBOEzJqCG5SDSFxZCh_n6CJuADJ6sVXqSm5R6NPoxGnxvJT1I7iFwhR_azQI90buXCOGd58XrTGKvGlDwF8Q/s400/vit-kladdkaka-2-av-3.jpg)
KLADDKAKA MED VITCHOKLAD
Kladdkakan med vit choklad smakar mer som mjuk kola eller fudge än den vanliga kladdkakan.
100
100 g smör eller margarin
200 g vit choklad
3 st ägg
2 msk ljus sirap
0.5 dl strösocker eller rårörsocker
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljpulver eller 2 teskedar vaniljsocker
1 krm salt
0.5 dl kokosflingor till att bröa formen
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, salt och vaniljpulver i en skål.
2. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med kokosflingor.
3. Smält chokladen i vattenbad och rör i det smälta smöret samt tillsätt ägg och sirap. Vispa ej!
4. Vänd snabbt ned smör-chokladsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
5. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
6. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
7. Servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
1 kommentar:
Ohh det lät got =D, ska jag prova minsann kram
Skicka en kommentar